woensdag 2 april 2008

De vergrijzing biedt veel kansen volgens de Rabobank


De Rabobank sectorupdate van april 2008 is een verrassend en inspirerend rapport over de kansen die de vergrijzing biedt. Het rapport is getiteld 'Ondernemen in een zilveren samenleving' en behandelt de impuls die de vergrijzing de economie kan geven mits men er op een juiste wijze mee omgaat. Het bespreekt ondermeer de invloed van de vergrijzing op de 4 sectoren: Horeca en recreatie, Gezondheidszorg, Dienstverlening en Bouw.
Met statistieken uit verschillende rapporten en informatie uit marketingliteratuur wordt een zeer positief beeld geschapen over de kansen die de vergrijzing biedt. Echte antwoorden over de manier waarop worden uiteraard niet gegeven. Het is dan ook niet de core business van de bank. Echter worden er wel concrete voorbeelden van bestaande successen en heldere zoekrichtingen aangereikt.
De Rabobank spoort marketeers letterlijk aan om de koplopersrol te gaan nemen bij het inspelen op de kansen. Zij constateert dat veel marketeers nog teveel focussen op het segment jongeren en vraagt zich terecht af of het verstandig is aangezien de generatie van hun ouders het meeste geld bezitten.

Het rapport bewijst eens te meer dat er voldoende statistische informatie aanwezig is om een keuze voor een actieve benadering van de 50-plussers te rechtvaardigen. Bovendien staat het lijnrecht tegenover de negatieve berichtgeving die we van politieke partijen ontvangen. Active Development probeert de marketeers al jaren te overtuigen van de kansen in deze markt en is dan ook verheugd met deze bevestiging van een grote financiƫle dienstverlener. Nu Deloitte (zie vorig blog) en de Rabobank zich zo openlijk uitspreken over de kansen zijn we benieuwd welke bedrijven actie gaan ondernemen.

*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten