woensdag 14 mei 2008

Viva La revolución! 70-plussers rijden zonder rijbewijs

In een persbericht van ANP/NU.nl lezen we dat tientallen senioren zonder rijbewijs de weg op gaan omdat de wachttijd herkeuring voor een nieuw rijbewijs te lang is. Volgens het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen ligt de oorzaak bij een gebrek aan capaciteit van de medische keuringsdienst. De wachttijden voor het verlengen van het rijbewijs varieert van enkele maanden tot een half jaar.

Het eenzijdige commentaar van het CBR is het wellicht het het meest verbazingwekkende in dit bericht. Zij vindt het gedrag volstrekt onverantwoordelijk omdat de 70-plusser niet weet of hij of zij medisch aan de eisen voldoet.

Tientallen 70-plussers pikken dit niet en voelen zich terecht gediscrimineerd. Volgens de regels is iemand medisch geschikt om een auto te besturen totdat de leeftijd van 70 jaar bereikt is. Op de 70e verjaardag moet het rijbewijs ingeleverd worden totdat een keuring bepaalt of de persoon verder mag rijden.
De maandenlange wachttijd getuigt bovendien van een compleet gebrek aan respect voor de vrijheid van de burger die zo ongelukkig is om de leeftijd van 70 jaar te bereiken. De acties van de 70-plussers zijn ons inziens begrijpelijk en maken de wegen niet onveiliger dan voor hun 70e verjaardag.

Wij vermoeden dat we in de toekomst veel meer protestacties tegen de leeftijdsdiscriminatie van vitale ouderen kunnen verwachten.

Viva la revolución!

*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten